Excel·lent ritme de Vinyes-Mercader a Lalín, fins que l’embragatge va dir prou

Joan Vinyes – Jordi Mercader (Suzuki Swift R+) van haver de deixar el Rali do Cocido, prova inicial del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt (CERA) 2018, en la tercera especial de la prova (primer pas per O Couto), a causa del trencament de l’embragatge del Swift.
La jornada del dissabte (dia 16) es va iniciar amb excel·lents sensacions per a l’equip de Suzuki Motor Ibèrica, que van dominar de manera clara en els 15 km, d’Estrada – Silleda.

El Ral·li de l’Escuderia Lalín-Deza era la primera vegada que puntuava per al CERA i Galícia també era per primera vegada l’amfitrió inicial de l’esmentat campionat. La climatologia no va voler apuntar-se a les celebracions, els presents en Lalín i zones adjacents van haver de suportar tots els fenòmens climatològics adversos (vent, pluja, fred, …) tant durant els dies previs a la disputa de la competició com quan va començar la lluita pels primers podis de la temporada.

Shakedown:

Es va desenvolupar segons el nou format, en una especial de gairebé 4 km. Les condicions climatològiques van complicar el treball dels equips que van disputar aquest test previ a l’inici del ral·li. Al final del mateix Vinyes afirmava: No hem estat els més ràpids però hem evitat ensurts. Hem complert amb l’objectiu i aquesta tarda estarem en la sortida de l’especial espectacle sense problemes.

1a, Secció. Tramo espectacle Lalín (1,9 km):
Després de la celebració de la cerimònia de sortida, els equips es van disposar a iniciar el ral·li després d’un breu pas per l’assistència. Vinyes-Mercader van competir en l’especial urbana de manera conservadora, perdent algunes dècimes respecte als rivals directes de la categoria.
Com bé va dir Joan: En aquestes especials tens poc a guanyar i molt que perdre. Ja tindrem temps d’arriscar si l’ocasió ho requereix.

2a, Secció. A Estrada-Silleda (15,40 km), O Couto (9,60 km), Saborida (14,40 km).
El dissabte (dia 16) es va iniciar de manera immillorable per als interessos de Vinyes-Mercader. Van superar als seus rivals directes (Categoria N5), situant-se al capdavant d’aquesta categoria i a la quarta posició de la classificació absoluta. La continuació no va ser tan positiva, com queda dit, el trencament de l’embragatge va ser el motiu pel qual van haver de deixar la prova a la zona intermèdia de l’especial O Couto.
Vinyes, una vegada en l’assistència, comentava d’aquesta forma l’incident: Ha estat tot molt inesperat. Ens hem quedat en punt mort i no va haver-hi manera d’engranar cap velocitat. A pesar que les especials estaven molt delicades teníem un excel·lent ritme.

El CERA 2018 continuarà, els pròxims dies 12,13 i 14 d’Abril a Còrdova. Serà una nova edició del carismàtic Ral·li Sierra Morena.

Link: FORUM.AD